AR-heder til BREKSTAD METRO

03/2020

Onsdag 11. mars 2020 ble resultatet av juryeringen av MIPIM/Architectural Review Future Project Awards 2020 offentliggjort, hvor prosjektet Brekstad Metro ble anerkjent med tituleringen highly commended i kategorien Offices/Office-led development. Dette kan oversettes til en delt 2. plass i kontorbygg-kategorien, i skarp konkurranse med et tosifret antall bidrag fra hele verden.

 

MIPIM/Architectural Review Future Project Awards er en årlig, internasjonal arkitekturkonkurranse for ikke-realiserte bygg/pågående prosjektering/fremtidige bygg, og Architectural Review (AR) er et av verdens eldste, største og mest anerkjente magasiner for formidling av internasjonal arkitektur.

 

Brekstad Metro er et mulighetsstudie gjennomført i 2019, for et nybygg på ca. 5.000 kvm over åtte etasjer på den gamle fergeoppstillingsplassen på Brekstad på Fosenhalvøya. Metrobygget skal inneholde kontor og forretning i tillegg til funksjoner som venteareal for hurtigbåt, buss og taxi, kiosk, kultur/utstillinger, takterrasser og skybar. Prosjektet ligger midt i byen og skal være et signalbygg for hele Brekstad og omegn. Mulighetsstudiet belyser tomtens potensiale, byggets uttrykk, konsept og konteksten i en liten norsk by i vekst. Volumene er bygget opp med omtanke for vind, sol og skygge; skjerming mot fremherskende vindretninger, og bygningsmessig lavt i sør, høyest i nord. På denne måten introduseres et svevende fyrtårn med et inspirerende, fargerikt indre, for å skape en kulturell møteplass som omfavner flere viktige funksjoner av både praktisk art og til forlystelse.

 

ASAS gratulerer vinneren Grimshaw Architects, samt Mario Cucinella Architects og Jaspers-Eyers Architects som vi deler 2. plassen med.

 

Renders: PHOTON

 

+ Prosjektinformasjon: klikk her


Cookies og personvern