Bårehus, Ottestad kirke

Bårehuset er et ledd i utbyggingen for Ottestad kirke med tilrettelegging av religionsnøytralt område. Bårehus bygges i forlengelse av eksisterende administrasjonsbygg med offentlige toaletter. For å skape samhørighet mellom de ulike bygg for Ottestad kirke skal alle fremstå med ens kledning og farge. Derfor blir eksisterende administrasjonsbygg malt hvitt og det fremtidige bårehus får hvitmalt trekledning som eksisterende kapell og kirke.

De tre bygg får et naturlig felles sentrum i den nåværende forplass som transformeres fra parkeringsareal til ny kirkeplass med sittemøbel.

Bårehusets arkitektoniske formspråk fremstår som det ene hjørne av en pyramide. En lett avleselig form som skjeller seg ut fra omgivelsene – og streber mot himmelen. Formgivningen medvirker til fornemmelsen av et hellig rom uten referanser til en spesifikk religion. Det indre bårerom fremstår med enkle rene linjer og et minimalistisk design med lysinnfall fra takvinduer og utsyn til grønne omgivelser.

Adresse: Ottestadgutua 8, Ottestad

Byggeår: 2019-

Brutto areal: 123 m2

Byggherre: Stange Kommune / Stange kirkelige fellesråd

Prosjektansvarlig: Espen Nordli Larsen

Medarbeidere:
Mads Bille Kjær


Cookies og personvern