bak kulissene

08/2020

Bli med bak kulissene i prosjektutviklingen av vårt vinnerforslag til nytt stupetårn i Stavanger.

Med Værbitt er målsettingen å skape en skulpturell form som gir Strømvik en særegen identitet, som samtidig er tydelig i sin funksjon og spiller på lag med sin landskapelige kontekst. Anlegget skal være mer enn bare et stupetårn – det skal legge til rette for både bade- og turopplevelser – slik at Strømvik blir en destinasjon hele året igjennom.

Konseptet utformes som sekvenser i gradert landskap og sti, samt med en gradvis varierende perforering fra vannet og inn på land. Den organiske formen kan symbolisere et tre med røtter i eksisterende sti, og grener som brer seg ut over svaberget og opp i stupekronen. Turen gjennom kystnaturen på land fortsetter svevende over vannet til luftige, lette opplevelser i samspill med lys, vær, vind, vann og landskapet rundt.

Konkurransen og konseptutviklingen er gjort i samarbeid med AtSite, Sweco og LightBureau.


Cookies og personvern