VR i hus!

04/2019

VR har lenge stått på ønskelista, og nå er endelig vårt nye verktøy i hus!

Å kommunisere arkitektur som enda er i prosjekteringsfasen kan være utfordrende. Dette være seg til oppdragsgivere, brukergrupper, kolleger – eller seg selv. Det var derfor med nysgjerrighet og iver vi for en måneds tid siden tok i bruk et nytt verktøy i prosessen – VR. Nå gleder vi oss over å kunne skape virtuelle verdener av våre prosjekter, så tidlig i prosessen som synes fornuftig.

I løpet av en måneds tid har vi rukket å teste VR som kommunikasjonskanal i møte med flere forskjellige oppdragsgivere, og i ulike type prosjekter; private boligprosjekter, og også prosjekter av større skala. Responsen og utbyttet er utelukkende positivt. Våre kunder har alle vært imøtekommende til den nye presentasjonsformen, og delte i etterkant den samme erfaringen – VR makes it real…

VR er et verktøy som gir en generøs mulighet til å invitere de mennesker som skal eie/bo/tilbringe tid i de rom som er i ferd med å formes, inn i prosjektets fysiske avgrensninger før det er bygget, og til selv å oppleve de rom vi som prosjekterende i stor grad har forklart over 2D-tegninger og illustrasjoner. Muligheten til selv å kunne måle romlighet med kroppen, og gjøre seg opp en mening om lysforhold og materialer. En mulighet til selv å sjekke takhøyden. Det blir enklere å ta avgjørelser- og avgjørelser kan tas tidligere. Dermed kan man potensielt også minske antallet ønsker om- og nødvendigheten av endringer når prosjektet er i byggefasen, og disse både kan bli dyre og vanskelige å gjennomføre.

For oss arkitekter kan VR i tillegg være et hjelpemiddel for å undersøke og kontrollere tekniske aspekter, og til å modifisere og kontrollere situasjon og eksteriør før prosjektet bygges. På denne måten bidrar verktøyet til økt effektivitet på byggeplass, og også en betydelig reduksjon i antall feil og mangler.

I tillegg til VR-brillene, jobber vi også med 360º-bilder. Dette som et alternativ når oppdragsgivere ikke har anledning til å møte på vårt kontor, eller vi selv holder eksterne presentasjoner. Disse bildene kan kunden selv få tilgang til-, se på- og vise frem på sin mobil, med et ubegrenset antall visninger og bevegelser i rommene bildene presenterer.


Cookies og personvern