Prøysenhuset

Prøysenhuset er et nasjonalt kulturhus til ære for Alf Prøysen med publikumstilbud så som kafé, butikk, utstilling, scene og aktivitetsrom.

Tilbygget til Prøysenhuset tar sitt utgangspunkt i Alf Prøysens fortellinger “Snekker Andersen og Julenissen» og « Den vesle  bygda som glømte at det var jul”. Filmen med samme tittel har premiere julen 2019.

Den nye delen av kulturhuset huser filmkulissene, som en aktiv opplevelse hvor brukene kan være både tilskuer og deltager. Her kan man åpne dører i filmscenen og man kan også besøke bakeren, slakteren og isenkrambutikken fra filmen. Tilbygget som huser kulissene får også en teaterscene og tribune til forstillinger, foredrag eller filmvisninger. Det nye tilbygget får visuelt samme virkemidler, som det eksisterende Prøysenhuset, hva gjelder fargevalg og fasadekledning. Dette skaper således et tydelig samspill mellom de to byggene.

Byggeår: 2019-

Byggherre: Ringsaker kommune

Prosjektansvarlig: espen nordli larsen

Medarbeidere:
mads bille kjær


Cookies og personvern