skrivestue faldbakken

Ridabu, Hamar
År
2015
Areal
20 m2
Oppdragsgiver
Kirvil Haukelid og Knut Faldbakken
Prosjektansvarlig
Katrine Aursand
Ola Spangen

Den store tomten ligger høyt og flott over mjøslandskapet, og eiendommen består av flere sammenbygde hus fra ulike tidsepoker. Et nytt tilbygg skulle kunne knytte de ulike eksisterende byggene sammen, samtidig som den flotte utsikten skulle trekkes inn i en ny vinterhave – et allrom, eller skrivestue for forfatteren.

Tilbygget er planlagt som en liten tidsriktig trebygning utformet for maksimal utsikt og høyt lysinnslipp. Nybygget «slipper taket» i de tilliggende byggene ved tilstøtende tilbaketrukne nisjer. Takoppløftet følger de eksisterende takvinklene og flattaksløsning inn mot eksisterende mellombygg.

Tilbygget er et varmt, frostsikkert massivtrebygg hvor hovedbæring er i limtre søyler og dragere – mens takkonstruksjonen er i massivtre, eksponert mot innvendige  overflater. De bærende takplatene er opphengt i spesialstøpte skjulte stålbeslag mot limtredragerne.

Gulvet er støpt og slipt betong med elektriske varmekabler. Det elektriske anlegget er i all hovedsak skjult. Fast innredning, trapp og sittebenk er spesialprodusert. Skyvedør / dør og motorstyrte høytsittende vinduer, ivaretar utlufting om nødvendig. Behov for tilførsel av ekstra varme har vist seg svært begrenset.