famna

År
Trivsamma staden, åpen internasjonal konkurranse 2019
Oppdragsgiver
Smekab / CityLife (SE)
Prosjektansvarlig
Nina Sandersen

Konseptet er basert på en idé om å utforme et robust og fleksibelt bymøbel som kan brukes på mange ulike måter – både i det offentlige og private rom. Designet skal kunne benyttes i parker, sko­legårder, på torg, i bakgårder/borettslag mm. FAMNA (mångfaldet) er et produkt, som skal gi folk muligheten til å selv sette sitt preg på sine omgivelser. FAMNA er derfor et byggekit, der brukeren selv bestemmer hvordan komponentene skal settes sammen. Bare fantasien setter grenser!

FAMNA skal være et bæredyktig produkt, og består derfor kun av et fåtall deler av høy kvalitet, som enkelt kan gjenbrukes. I sin enkleste form består FAMNA av en stålstang og en stålring. Ringen monteres på stangen enten vertikalt eller horisontalt. Stangen kan ha ulike høyder, men markfestet er alltid likt. Derfor kan men enkelt endre på produktet, skulle behovene endre seg fra f.eks. sommer til vinter.

FAMNA kan brukes som den er, eller man kan addere ekstrakomponenter. Over tid kan man forestille seg at det utvikles tilleggsprodukter som settes i/monteres på stålringen – f.eks. beholder til blomster eller søppel, skive til bord og stol mm. Man kan også  forestille seg at el dras i stålstangen, slik at FAMNA kan bli et ladepunkt eller lyskilde. I private miljøer, kan man bruke det man har for hånden – en fin blomsterkrukke kan få nytt liv, eller man kan henge opp en vaskeline eller pynte til fest! FAMNA mångfaldet.