Skrivestue faldbakken

Den store tomten ligger høyt og flott over mjøslandskapet og eiendommen består av flere sammenbygde hus fra ulike tidsepoker. Et nytt tilbygg kunne knytte de ulike eksisterende byggene sammen samtidig som den flotte utsikten skulle trekkes inn i en ny vinterhave, et allrom, eller skrivestue for forfatteren. Tilbygget er planlagt som en liten tidsriktig trebygning utformet for maksimal utsikt og høyt lysinnslipp. Det «slipper taket» i de tilliggende byggene ved tilstøtende tilbaketrukne nisjer. Takoppløftet følger de eksisterende takvinklene og flattaksløsning inn mot eksisterende mellombygg.

Nybygget er et varmt frostsikkert massivtrebygg hvor hovedbæring er i limtre søyler og dragere, mens takkonstruksjonen er i massivtre, eksponert mot innvendige  overflater. De bærende takplatene er pphengt i spesialstøpte skjulte stålbeslag mot limtredragerne. Gulvet er støp slipt betong med elektriske varmekabler. Det elektriske anlegget er i all hovedsak skjult. Fast innredning, trapp og sittebenk, er spesialprodusert. Skyvedør / dør og motorstyrte høytsittende vinduer, ivaretar utlufting om nødvendig. Behov for tilførsel av ekstra varme har vist seg svært begrenset.

Adresse: Ridabu, hamar

Byggeår: 2015

Brutto areal: 20m2

Byggherre: kirvil haukelid og knut faldbakken

Prosjektansvarlig: katrine aursand / ola spangen


Cookies og personvern